Passzív tűzvédelem

Passzív tűzvédelem – tűzálló habarcs, tűzvédelmi bevonatok és festékek felhordása

Tűzvédelmi lezárások

Tűzszakaszhatáron átmenő vezetékek melletti hézagok tűzbiztos kitöltése

A passzív tűzvédelmen belül foglalkozunk acélszerkezetek tűzvédelmével, elsősorban tűzgátló festéssel, továbbá épületek tűzszakasz határain átvezetett gépészeti és elektromos vezetékek tűzgátló tömítésével.

A kivitelezést a passzív tűzvédelem szakterületén nagy tapasztalattal rendelkező munkatársakkal végezzük. Munkánk során a Dunamenti Tűzvédelem Zrt. által gyártott és forgalmazott anyagokkal dolgozunk. A kivitelezést végző munkatársaink rendelkeznek tűzvédelmi szakvizsgával, amely a 45/2011 (XII/7) BM rendelet alapján az ilyen jellegű munkáknál kötelező. A kivitelezést követően biztosítjuk a szakhatósági átadáshoz szükséges dokumentációt, kivitelezői nyilatkozatot és a felhasznált anyagok minőségi bizonyítványait, hatósági engedélyeit.

 

Az acél tartószilárdsága 500ᵒC hőmérséklet felett 15 perc elteltével jelentősen csökkenni kezd. Tűz esetén az acél tartószerkezetek elveszíthetik tartószerepüket, így az épületben károk keletkezhetnek, az épület akár össze is dőlhet.

Az acél felületén képzett védőréteg gátolja a szerkezet kritikus hőmérsékletre való felmelegedést, ezáltal késlelteti az állékonyság csökkenését. Tűzvédelmi festéssel vagy habarccsal ellátott acélszerkezetnél a 15 perc akár 240 percre is megnövelhető.

A gépészeti és elektromos vezetékek áthaladnak az épületek tűzszakasz határain. A szellőzővezetékek, fém- és műanyagcsövek átvezetési hézagainak kitöltésére tűzvédő festéssel ellátott nagy sűrűségű kőzetgyapot lapokat és tűzgátló kittet használunk. Ezek kombinációja akár 120 percig is megakadályozhatja a tűz tovább terjedését.

 

Hilti lezárás

A vidón megtekintheti a Hilti tűzvédelmi lezárás beépítési folyamatát.

Szolgáltatások

Tűzvédelmi festés

A tűzvédelmi festést rozsdamentesített, alapozott felületen végezzük, gépi szórással vagy kézi festéssel, egy vagy több rétegben, a tűzállósági határértéknek és a festék típusának megfelelő vastagságban. Kültéri felhasználás esetén a festett felületet időjárás álló védőbevonattal kell ellátni.

A tűzvédelmi festés kivitelezhető az építés helyszínén összeszerelés után, vagy a kiszállítás előtt üzemi körülmények között. Utóbbi esetben szebb felületeket kapunk, de az építés után a kiszállításból esetleg adódó sérülések és a csomópontok javítását a helyszínen el kell végezni.

Tűzvédelmi lezárás

Műanyag csövek esetében a lezárásoknál tűzgátló mandzsettákat is alkalmazunk, amelyek hőre duzzadó lamináltjaik révén összeroppantják a műanyag csövet, megakadályozva a tűz belső terjedését.

Az épületek dilatációs hézagainál fentiekhez hasonló, de rugalmas tömítést alkalmazunk, amely az épület szerkezeti mozgásaihoz is képes alkalmazkodni.

Korrózigátló festés

A tűzvédelmi festéshez kapcsolódóan elvégezzük a kapcsolódó korróziógátló festési feladatokat is.

Lépjen velünk kapcsolatba

Schöner László - ágazatvezető

+00 123 456 7893

tuzvedelem@induserv.hu