A hőszigetelés előnyei

Elsőre mindenkinek az alacsonyabb fűtésszámla ugrik be, pedig a jól kivitelezett, szakszerű hőszigetelés növeli a lakás komfortérzetét, arról nem is beszélve arról, hogy az épület élettartama is megnő.

Jelentős megtakarítás érhető el az utólagos hőszigeteléssel

A megtakarítás mértéke függ az épület szabadon álló falainak számától, a szigetelés vastagságától, a nyílászárók állapotától, esetleges cseréjétől is. A kivitelezési munka árát a falak anyaga, állapota is befolyásolja. Jó iránymutató lehet azonban megtakarítási és megtérülési számításunk.

Hőszigeteléssel megnő az épületek élettartama és értéke

A hőingadozás nemcsak az embereket viseli meg, de az épületek anyagát is próbára teszi. Különösen a falszerkezet elemei és a gépészeti csövek károsodhatnak. A jó hőszigetelés az épület állagát is óvja, növeli az ingatlan értékét, az épület külseje is vonzóbbá válik, szebb lesz. Kevesen gondolnak rá, hogy a kisebb energiafelhasználás a fűtésrendszer elemeit, így a kazánokat is kíméli. A homlokzati hőszigetelő rendszer meglétét igazoló épületenergetikai tanúsítvány is kérhető, amely az esztétikai előnyökön túl tovább növeli az épület értékét.

Hőszigeteléssel nő a komfortérzet

Nyáron hűvösebb, télen melegebb lesz a lakás, a jó hőszigetelés kiküszöböli a páralecsapódás okozta problémákat is. Megszűnnek a penészfoltok, a gombásodás, a salétromos falak. A komfortérzetet a hőmérséklet és a relatív páratartalom összhangja biztosítja, ami optimális esetben 40-60% körüli páratartalmat és 19-22 °C közötti hőmérsékletet jelent. A hőszigetelés segít az ideális környezet fenntartásában.

A hőszigetelés egészségesebb lakókörnyezetet biztosít

A hőszigetelés nélküli falak belső felületén keletkező hőhidak nemcsak azért veszélyesek, mert jelentős hőveszteséget okoznak, hanem azért is mert kialakulhat az állandó páralecsapódás jelensége az épületben. Márpedig az állandó páralecsapódás kiirthatatlan és állandóan kiújuló penészedéshez vezet, amely akár allergiás tüneteket is okozhat. Szakszerűen kivitelezett hőszigetelés esetén ezek a hőhidak teljes mértékben megszüntethetők minden káros mellékhatásukkal együtt.

A hőszigetelés óvja a környezetünket

A hőszigetelés megnöveli a falak hőtároló kapacitását, azaz ugyanannyi energiával tovább marad meleg vagy éppen hűvös a lakás. Az alacsonyabb fűtésköltség mellett kevesebb energiát kell a hőerőműveknek előállítaniuk, és kevesebb széndioxid kerül a levegőbe. Maguk a hőszigetelő anyagok is "zöldek", hiszen az üveggyapot és a kőzetgyapot újrahasznosított anyagokból készülnek, míg hungarocell teljes mértékben újrahasznosítható.

Kiemelt Ügyfeleink

Go to top