Ipari állványozás

Az ipari állványozási feladatok az állványépítés egy teljesen speciális szakterületét jelentik. Teljesen más elvárások, környezet és feladattípusok jellemzik a “normál” homlokzati állványépítéshez képest. Ezeknek a kihívásoknak nem minden állványépítéssel foglalkozó cég képes megfelelni.

Térállványok használata

Az ipari állványépítés során általában működő ipari létesítmények, ritkább esetben új beruházások keretében kell egyes gépekhez, berendezésekhez elérhetőséget biztosítani. A megépített állványok lényegesen kisebbek, viszont összehasonlíthatatlanul bonyolultabbak a homlokzati állványoknál. Jellemzően nem keretes állványzatok kerülnek felhasználásra, hanem úgynevezett térállványok. A térállványok sokoldalúbbak, viszont lényegesen drágábbak és nehezebben építhetők, mint a homlokzati állványok. Míg a homlokzati állványoknál általában 15-20 alkotóelemből kirakhatók a szükséges állványzatok a térállványoknál nem ritka a 100 alkatrész felhasználása sem.

Biztonságos, fegyelmezett munkavégzés

Ipari környezetben sokkal markánsabban jelentkeznek a biztonsággal kapcsolatos elvárások/követelmények is. A homlokzati állványoknál fel sem merülő veszélyforrások is megjelennek úgymint mérgező gázok, folyadékok, magas hőmérsékletű vezetékek környezetében folyó munkavégzés.

Állványépítés szigorúan a határidők betartásával

Nem szabad lebecsülni az ipari állványépítés során jelentősen megnövekedő kivitelezési időt sem, hiszen egy hőcserélő belsejében, vagy egy olajtartály 2 rétege között az építés és bontás sebessége a töredéke a normál környezetben jellemző értéknek. A határidők ennek ellenére szigorúbbak a normál kivitelezésben megszokottnál, hiszen az erőműveknek, olajfinomítóknak percre pontosan kell elindulniuk.
Az ipari szegmensben az állványépítés költsége eltörpül az egyes berendezések értéke, az esetleges határidőcsúszások költsége mellett, így itt hatványozottan igaz, hogy összességében nem feltétlenül a legolcsóbb megoldás a leggazdaságosabb.

Kiemelt Ügyfeleink

Go to top