A passzív tűzvédelmen belül foglalkozunk acélszerkezetek tűzvédelmével, elsősorban tűzgátló festéssel, továbbá épületek tűzszakasz határain átvezetett gépészeti és elektromos vezetékek tűzgátló tömítésével.

A kivitelezést a passzív tűzvédelem szakterületén nagy tapasztalattal rendelkező munkatársakkal végezzük. Munkánk során a Dunamenti Tűzvédelem Zrt. által gyártott és forgalmazott anyagokkal dolgozunk. A kivitelezést végző munkatársaink rendelkeznek tűzvédelmi szakvizsgával, amely a 45/2011 (XII/7) BM rendelet alapján az ilyen jellegű munkáknál kötelező. A kivitelezést követően biztosítjuk a szakhatósági átadáshoz szükséges dokumentációt, kivitelezői nyilatkozatot és a felhasznált anyagok minőségi bizonyítványait, hatósági engedélyeit.

Acélszerkezetek tűzvédelme

Acélszerkezetek tűzvédelme

Az acél tartószilárdsága 500ᵒC hőmérséklet felett 15 perc elteltével jelentősen csökkenni kezd. Tűz esetén az acél tartószerkezetek elveszíthetik tartószerepüket, így az épületben károk keletkezhetnek, az épület akár össze is dőlhet.

Az acél felületén képzett védőréteg gátolja a szerkezet kritikus hőmérsékletre való felmelegedést, ezáltal késlelteti az állékonyság csökkenését. Tűzvédelmi festéssel vagy habarccsal ellátott acélszerkezetnél a 15 perc akár 240 percre is megnövelhető.

Acélszerkezetek tűzvédelme, tűzvédelmi festékkel, tűzvédelmi habarcs alkalmazásával

A tűzvédelmi festést rozsdamentesített, alapozott felületen végezzük, gépi szórással vagy kézi festéssel, egy vagy több rétegben, a tűzállósági határértéknek és a festék típusának megfelelő vastagságban. Kültéri felhasználás esetén a festett felületet időjárás álló védőbevonattal kell ellátni.

A tűzvédelmi festés kivitelezhető az építés helyszínén összeszerelés után, vagy a kiszállítás előtt üzemi körülmények között. Utóbbi esetben szebb felületeket kapunk, de az építés után a kiszállításból esetleg adódó sérülések és a csomópontok javítását a helyszínen el kell végezni.

Acélszerkezetek tűzvédelme, tűzvédelmi festékkel, tűzvédelmi habarcs alkalmazásávalTűzvédelmi lezárások, tömítések

A tűzvédelmi lezárásoknak jelentős szerepe van mind a tűz kialakulásának megelőzésében, mind a tűz terjedésének megakadályozásában.

Tűzvédelmi lezárások, tömítések

A gépészeti és elektromos vezetékek áthaladnak az épületek tűzszakasz határain. A szellőzővezetékek, fém- és műanyagcsövek átvezetési hézagainak kitöltésére tűzvédő festéssel ellátott nagy sűrűségű kőzetgyapot lapokat és tűzgátló kittet használunk. Ezek kombinációja akár 120 percig is megakadályozhatja a tűz tovább terjedését.

Tűzvédelmi lezárások, tömítések

Műanyag csövek esetében a lezárásoknál tűzgátló mandzsettákat is alkalmazunk, amelyek hőre duzzadó lamináltjaik révén összeroppantják a műanyag csövet, megakadályozva a tűz belső terjedését.

Az épületek dilatációs hézagainál fentiekhez hasonló, de rugalmas tömítést alkalmazunk, amely az épület szerkezeti mozgásaihoz is képes alkalmazkodni.

Tűzvédelmi lezárások, tömítések


Keresse munkatársunkat

Schőner László ágazatvezető

Tel.: +36 30 693 5662
e-mail: schoner@induserv.hu
H1214 Budapest, II. Rákóczi Ferenc út 253-255.Munkatársaink korábbi tűzvédelmi referencia munkái

Környe, BridgeStone

tűzvédelmi lezárások

Dunaföldvár, Pannónia Bio

tűzvédelmi lezárások

Budapest, Aqualiget lakópark

tűzvédelmi lezárások

Nyíregyháza, LEGO ENB

tűzvédelmi festés

Bicske, SPAR Logisztikai Központ

tűzvédelmi festés

Üllő, CTP hűtőraktár átalakítás

tűzvédelmi festés

Győr, Audi gyár

tűzgátló festés, tűzvédelmi lezárások, tűzgátló lapburkolatok

Gyöngyöshalász, Apollo Gumigyár

tűzgátló festés, tűzvédelmi lezárások

Környe, Bridgestone Gumigyár

tűzvédelmi lezárások

Veszprém, Continental Gunigyár

tűzgátló festés, tűzvédelmi lezárások

Hatvan, Maklár, Bosch csarnokok

tűzgátló festés

Kecskemét, Freudenberg csarnok

tűzgátló festés

Budapest, Várkert Bazár

tűzgátló festés, tűzvédelmi lezárások, poroszsüveg födémek tűzvédelme tűzgátló habarcsozással

Budapest, Ritz Carlton Hotel

tűzvédelmi lezárások

Budaörs, Aramis Sportcsarnok

tűzgátló festés